lauantai 19. lokakuuta 2013

EVL2

Se oli sitten vähän niin kuin Annan "syy", että lähdettiin kokeeseen ;) Lupauduin kisaseuraksi ja ajattelin, että on se vaan tylsää olla pelkästään yleisössä, joten kysyin koepaikkaa muistaakseni keskiviikkona. EVL:ssa oli seitsemän koirakkoa, mutta ottivat meidät vielä mukaan.

Haalittiin kasaan 254 p eli EVL2-tulos. Ykkösen rajahan on siis 256... Jälleen kuitenkin on muistettava, että tärkein on kokonaisuus ja fiilis -tulos tulee vasta palkintona hyvin tehdystä työstä. Ja nyt ei tehty työtämme riittävän hyvin, eli turha märehtiä.
Koepaikkana oli tuttu ja turvallinen Hau-hauhalli ja tuomarina toimi Kaisa Poutanen. Lähdettiin olevinaan ihan ajoissa liikenteeseen, mutta kuinkas kävikään... Olimme paikalla klo 13.30, luokan oli tarkoitus alkaa klo 14.15. Ilmoittautumisessa kuitenkin sanottiin, että teitä odottelimmekin ja että aloitetaan luokka heti kohta... Koirat pissalle ja heti kehään. Mulle kyllä sopii tällainen nopea tahti ennemmin kuin pitkä odottelu, pysyy jotenkin mieli paljon rennompana.

Liikejärjestys oli tuttu, luokka laitettiin ruudusta poikki (kappas;)). Paikallaolot tehtiin niin, että kaikki koirakot olivat kehässä yhtä aikaa. Oltiin Kepon ja Annan vieressä rivin reunimmaisina, ja mulla iski viimehetken jännitys siitä, että meneekö Ria Annan käskystä maahan... Ei onneksi mennyt, ja muutenkin suoritti liikkeet oikein mallikkaasti: molemmista 10.

Käytiin paikallaolojen jälkeen vähän kävelemässä ja tein hallin pihassa vähän seuraamista. Sitten odoteltiinkin pieni hetki kun meidän suoritusvuoromme oli luokan viimeisenä.

Seuraaminen 8: Taas vähän keskittymätöntä... Nyt ei tullut kuitenkaan tunnetta, että olisin paineistanut koiraa hitaassa käynnissä tai muutenkaan, mut ei ollut kuitenkaan mitään ihan rentoakaan. Ehti tsekata merkkejä jne. Tämän olisin halunnu videolle (Anna oli kehässä just meitä ennen joten ei saatu kuvattua toistemme suorituksia); ollaan nyt nimittäin kuvattu treeniseuraamista, ja olisin halunnu nähdä kuinka erilaiselta koeseuraaminen näyttää. Toisaalta, mulla on tunne että EVL:ssa saa tehdä aika pirun hyvän kokonaisuuden (tuomarista riippuen) jos mielii saada 9-10 pistettä, mut tiedän että me pystyttäis tämänkin hetkisellä tekemisellä parempaan kuin mitä yleisesti olemme kokeessa esittäneet. Joku juttu tähän pitänee vielä kehitellä, vaikkakin toisaalta seuraaminen on liike joka elää jatkuvasti... Yritetään saada se elämään nyt sinne kympin suuntaan ;)

Zeta 0: Mun mielestäni tämä oli täydellinen työtapaturma! Harmittaa!!! Keskustelin liikkeestä yleisössä olleen kilpailijan kanssa, ja hän kertoi seuraavaa: seisominen oli terävä (siltä se tuntuikin), istumisessa oli niiannut, sen jälkeen vetänyt korvat luimuun, ja lähtenyt perääni -tuli siis seuraamaan siinä vaiheessa kun olin kääntymässä kulmamerkillä:( Jatkettiin Rian kanssa vieritysten se osuus loppuun joka olisi pitäny kulkea ilman koiraa (olipa koominen olo). Maahanmeno oli hyvä. Periaatteessa siis tiesi asennot ja oli kuulolla, mutta jokin epävarmuus iski istumisessa. Liekö syynä se, että ollaan tehty treeneissä paljon zetan seuraamista kun Ria on ennakoinut asentoja, ja jos on alkanut tarjoamaan asentoa ilman käskyä, niin olen vaan kutsunut sen takaisin seuraamaan. Saattoi siis käydä niin, että ei ollut varma mun käskystä ja ajatteli, että lähdenpä varuilta ohjaajan matkaan jos en tehnytkään oikein:( Jotenkin niin symppis tuo Ria, edelleen oon sitä mieltä että siitä näkee kyllä suoraan ne asiat joita on vahvistettu <3 Ei sais jossitella, mutta jos oltais saatu tästä liikkeestä edes viitonen.... Joo-o :)

Luoksetulo 5: Mystistä: tuli seisomisen läpi!! Sitä on palkkailtu runsaasti viime viikkojen treeneissä, joten luotto oli mulla kova. Olin ihan äimänä kun ei reagoinutkaan, toisella käskyllä onneks pysähtyi. Maahanmeno oli hyvä. Vauhti oli hyvä kaikissa siirtymissä ja loppuPA suora.

Ruutu 9,5: Teki hienon merkin, jeeee!!! Ruutuun hyvin, pysäytin tosin liian eteen mut oli onneks sisällä. Loppuosassakaan ei ollut mielestäni mitään ihmeellisempää, enkä oikein tiedä mistä tuo puolikas otettiin. Ei vaan ollu kuitenkaan ihan täydellinen kympin ruutu;)

Kakkososio oli jälleen selvästi vahvempi. Huomaan itsestäni, että menen kyllä toiselle "kierrokselle" aina sellainen näytönhalu päällä, ja se asenne näkyy Riassakin. Noutoliikkeissä päästään aina vasta oikeasti vauhtiin -ja oon niiiiiiin ylpeä Riasta, että ihan nolottaa olla näin ihastuksissaan :D

Ohjattu 10: Paras kisaohjatun merkki tähänastisista! Ei edelleenkään täysillä tykittämistä, mut nyt alkaa olla ilme oikea. Nouto (oikea) super, palautus erittäin hyvään perusasentoon. Ei siis ollut tietoakaan Mikkelin kokeen perusasentojen epätarkkuuksista, vaan nyt mulla oli se oikea Ria tekemässä noutoa! Jos nyt jotain miinusta, niin piippas kun kapuloita vietiin... Mut jos tuomari ei kuule niin se ei kuule. Mutta siis itselleni muistutuksena, että edelleen saan olla tarkkana tuon äänen suhteen.

Hyppynouto 10: Voih, se on vaan niin hieno<3 Menee lujaa ja palauttaa vielä lujemmin, eikä kyllä arvo hetkeäkään että tartunko vaiko en... Ihana!

Tunnari 10: Alku oli levoton; meinas haistella maata kun olin kääntymässä, mut tönäsin vähän jalalla ja nosti pään ylös. Tästäkin odottamisvaiheesta pitäisi tehdä enemmän tehtävä, otettava siis yllätyksellisyyttä mukaan kuvioihin. Nytkähti eteenpäin ennen kuin annoin luvan mennä kapuloille, ja sitten kun sai käskyn niin ampui kuin tykin suusta. Taas vähän jännitin, että onko nenä auki, mut kapuloilla teki kyllä tosi kauniin haistelun. Palautus hyvään perusasentoon, eli tässäkään ei tietoakaan Mikkelin vinoiluista.

Kokonaisuudessaan noutosetti oli sellainen, että jos nuo muutamat pikkuviat saisi pois, niin uskon että näillä noudoilla irtoaisi hyvät pisteet muissakin kuin kyläkisoissa. Ria rakastaa noutoja ja se kyllä näkyy!

Kauko-ohjaus 8: Teki mukavan skarpisti, mut jossain tuli hiukan eteen... Olisko ollut ainakin s-i? Tämäkin olis ollut kiva saada videolle.

Nyt meillä on kolme EVL-koetta takana. Kun katsoo liikkeitä pisteiden valossa niin näkee, mistä ne meidän kompastuskivemme löytyvät:
Paikallamakuu: 10-10-10
Paikalla istuminen: 10-10-10
Seuraaminen: 7-8-8
Zeta: 0-8-0
Luoksetulo: 8,5-10-5
Ruutu: 9-8-9,5
Ohjattu: 10-10-10
Hyppynouto: 10-0-10
Tunnari: 10-8,5-10
Kauko-ohjaus: 9-8-8

Luokan alkuosan työstämistä on siis ehdottomasti jatkettava. En tiedä, että näkyykö luokan yksilösuorituksen alkuosassa tietty jännittyneisyys, joka lähtee suorituksen myötä pois, vai onko syynä vaan yksinkertaisesti treenin puute ja osaamattomuus, vai näkyykö pisteissä se että meille vaan yksinkertaisesti luokan loppuosan liikkeet on tuhat kertaa kivempia... Olipa syy mikä tahansa, niin alkuosan vahvistamista jatketaan.

Olipa kuitenkin hyvä, että lähdin Annalle "kuskiksi" kokeeseen -jäi mukava fiilis vaikka vähän tekikin mieli jossitella;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti