keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Tokokoe Varkaus 11.1.14 (videot lisätty 16.1)

Edellisestä kokeesta ehti kulua likimain kolme kuukautta. Koetauko tuli ihan hyvään paikkaan, sillä viime vuonna koekäyntejä oli melko tiivistahtisesti (touko-,kesä-, elo-, syys- ja lokakuu). Itselleni en saanut ennen koetta tarpeeksi luottavaista mieltä, johtuen osittain siitä ettei päästy treenaamaan kunnolla mitään juoksuliikkeitä (luoksetulo, ruutu, ohjattu) liukkauden takia, ja meidän hallissa mihinkään näistä ei riitä mitta. Vaikkakaan vielä en ole keksinyt, että kuinka paljon tarvitsee treenata jotta saisi sen tunteen että nyt on viimeistelytreenit hoidettu kunnialla pakettiin? ;)

Mutta siis itse kokeeseen. Tuomarina toimi Salme Mujunen. Ei mikään tiukimmasta päästä oleva, mutta osasi kyllä ottaa onneksi ihan aiheellisesti pisteitä mm. epätarkkuuksista (vinoista perusasennoista jne). Kahdelle kisaajalle napsahti jopa punainen kortti kehästä poistumisen takia. Kehäsuunnitelma oli erittäin helppo; kehässä ei ollut MITÄÄN ylimääräisiä merkkejä, eli esim. ennen ruutuliikettä kerättiin luoksetulomerkit pois jne. Voi kehätoimitsijaparkoja!! Erittäin kisaajaystävällinen suunnitelma, mutta mun mielestä merkkien kanssa venkslaaminen oli aivan turhaa. Jos ei EVL-tason koirat selviä normaalista merkkimäärästä, niin sitten on jotain mennyt koulutuksessa vikaan. Mutta siis näin tällä kertaa. Yksilöliikkeet suoritettiin viidessä osassa: 1. seuraaminen ja zeta 2. luoksetulo 3. ruutu 4. ohjattu 5. hyppynouto, tunnari, kauko-ohjaus. Me oltiin suoritusvuorossa neljänsiä, kisaajia oli kaikenkaikkiaan kymmenen.

Paikallaoloissa ei ollut taaskaan mitään sen suurempaan, tosin piilosta palattuani huomasin että Rian nenä kävi maassa. Näistä molemmista 10.

Seuraaminen tuntui asenteen puolesta hyvälle! Paula oli kuvannut seuraamista kännykällään ja sen mitä siitä näin niin tykkäsin hännästä ja ilmeestä. Siihen se hyvä sitten taisikin jäädä: edisti erityisesti kaavion alkuosassa, hitaassa käynnissä pää oli levoton, pieniä epätarkkuuksia oli siellä täällä. Pisteitä 8,5.

*Videosta puuttuu alkuosa, tässä siis juoksuosuus ja hidas käynti:Zeta. Miks tämä ei voi koskaan onnistua edes vahingossa?! Liikejärjestys oli maa-istu-seiso. Seuraaminen oli keskittymätöntä, vilkuili merkkejä. Maahanmenon osais tehdä nopeamminkin, vieläpä taisi haistella siinä. Istuminen ok. Seisominen ok mutta vapautti itsensä tosi iloisen näköisenä kun kävelin kohti!! Tuli sitten käskystä seuraamaan jotta saatiin tehtyä loppuun. Zetassa säätäminen alkaa olla jo meidän tavaramerkki... En keksi enää muuta, kuin että tätä pitäis päästä tekemään seuraamisen päälle ehkä sataan eri paikkaan. Pisteitä tästä 5,5.

*Tästäkin puuttuu pieni pätkä alusta:Luoksetulo oli mun mielestä hyvä. Teki napakat asennot, mut annoin seiso -käskyn liian myöhään. Pisteitä 8. Ruudussa ei erityistä moitittavaaTäysi 10!Ohjattuun noutoon luotin täysin ja mentiin tekemään tätä rinta rottingilla... Mutta joskus on hyvä saada niitä pieniä näpäytyksiä :P Meni hyvin merkille, lähti hyvin kapulalle (vasen), mut viime hetkellä vaihtoi keskimmäiseen! ERITTÄIN harvinainen temppu! Sain pysäytettyä ennen kuin oli keskimmäisellä, ja korjasi käskystä takas vasemmalle. Ruma tarttuminen, kapula lensi eteenpäin. Palautus kohti vieressäni seisovaa tuomaria joten annoin lopussa varuilta vielä ylimääräisen sivu-käskyn. Mitä säätöä! :) Pisteitä jäi vielä vaivaiset 5.Hyppynouto oli Riamainen ja siitä 10.
Tunnari ok, tosin palautukseen olisin halunnut vähän enemmän vauhtia vaikka tuli kyllä laukalla. Nyt laski itse tosi hyvin kierroksia ja teki töitä hosumatta. Alkuviikosta palautteli vääriä, johon jouduin puuttumaan. Ehkä se oli hyväkin juttu kun nyt oli niin tarkkana. Himpun vino perusasento palautuksessa, pisteitä 9,5.
Kauko-ohjaus oli melkein täysi kymppi jopa itsenikin mielestä. Pienen pieni liikkuminen s-i vaihdossa, mutta muuten tekniikkapuhtaat vaihdot. Pisteitä 9,5.

EVL1, 275,5p ---> TK4!

Samassa kokeessa valioitui Marin Soma -aussie ja Pirjon Pop -bc. Alkuviikosta (6.1) Annan Kepo -belgi sai myöskin kolmannen EVL1 -tuloksen. Sehän meinaa siis sitä että bileitä on tiedossa! :)


TK4 x 3: Ria, Soma ja Pop :)Sunnuntaina 12.1 me sitten vähän misseiltiin Kajaanissa :D Ria on nätti kuin karkki ja esiintyi Veeran toimiessa handlerina ihan hurjan hienosti, mutta siitäkin huolimatta saadaan käydä kehässä vielä joskus toistekin. Tuomarina oli Latvialainen Zake Ligita:

"Nice feminin bitch. Correct type. Correct type of head, but overshot bite needs stronger underjaw. Exc neck. Straight topline a bit sloping croup. Enough volyme of body. Well argulated. Good mover. Correct temperament. Because of bite disqualification."

8 kommenttia:

 1. Hampaista viis...olette niin mielettömiä!
  Paljon onnea vielä tätäkin kautta! :)

  VastaaPoista
 2. Onnea hurjasti upeasta tokourasta ja valioitumisesta!!!

  VastaaPoista
 3. Onnea hurjasti upeasta tokourasta ja valioitumisesta!!!

  VastaaPoista
 4. Onnea hurjasti upeasta tokourasta ja valioitumisesta!!!

  VastaaPoista
 5. Paljon onnea valioitumisesta vielä tännekin! Olette mahtipari Rian kanssa!

  VastaaPoista
 6. Hurjasti onnea taitavalle parille! Tuo TK4 on upea suoritus

  VastaaPoista
 7. Outi, minun mielestä ois jo seuraavan kirjoituksen aika ;)

  VastaaPoista