perjantai 26. heinäkuuta 2013

Kohti erikoisvoittajaluokkaa

Jos kuvaan on uskominen, niin me treenataan suu mutrussa ja kieli keskellä suuta :D (kuva Anne Mönttinen) 
 
 
Nyt on ollut erityisen kiva treenata, kun on saanut keskittyä vanhojen tuttujen juttujen lisäksi muutamaan uudempaan asiaan: ohjattuun ja EVL-ruutuun. Zetaa kohtaan mulla oli hetki sitten asenneongelma, mut päätin muuttaa asennetta ja sitäkin on ollut nyt ihan kiva tehdä.
 
Tänään treeneissä Anna kuvas meidän liikkeitä kun halusin nähdä erityisesti ohjatun ja kauko-ohjauksen tilanteen. Ohjatun merkille menon banaanimutka on selvästi pienentynyt, ja yllätyksekseni sitä ei huomaa sivulta katsottuna (videon perusteella) juuri ollenkaan! Merkillä seisominen on tooosi levoton, Ria tarjoaa siellä ties mitä... Täytynee muistaa treenata sitäkin. Ollaan tehty nyt paljon hetsausmerkkejä ja oon palkannut merkkiä pallolla (pallo merkin takana) ja näiden avulla kaarrattaminen on jäänyt. Suunnat on varmalla mallilla, eikä niitä ole oikeastaan tarvinnut työstää sen kummemmin.
 
No mutta päivän ahaa -elämyt: kauko-ohjauksen palkkaaminen! Joudun pyörtämään kaikki puheeni, jälleen kerran... ;) Oon aina ajatellut, että kauko-ohjauksessa palkka ei voi koskaan tulla koiran edestä ohjaajalta, tai ainakaan niin, että koira näkee edessään olevan palkan. Mutta jos koira tekeekin hienoa sarjaa niin, että pallo lentää ohjaajan kädestä koiralle/koiran taakse, niin miksi en käyttäisi tätä palkkausta?
 
Alla videota tämän päivän treeneistä (ohjattu + kauko-ohjaus pallopalkalla):
 
 

 


EVL -ruutua ollaan pilkottu edelleen pienempiin osiin; paljon palkkaa merkiltä, palkkaa ruutuun menosta + oikeasta paikasta ruudussa jne. Vaatii työtä, työtä ja työtä. Ruudun paikka on mennyt huonommaksi merkkitreenin jälkeen, eli sitä pitäisi muistutella paljon. Tänään Ria ei bongannut merkiltä ruutua, vaan lähti kiertämään valotolppaa. Aika hyvin on normaalisti irronnut merkiltä ruutuun, mut näitä aivopieruja näköjään esiintyy ajoittain.

Luoksetulon seisomisesta oon vapautellut takapalkalle. Toimii ja ei toimi... Välillä tekee sikahienoja liinat kiinni -stoppeja, välillä sellaisia löysiä löröjä. Jokin tässäkin systeemissä mättää, ehkä se etten vaan osaa edelleenkään kertoa koiralle mustavalkoisesti että mitkä ne kriteerit ovat.

Jättäydyin muuten pois piirinmestaruusjoukkueesta. Ei jaksa enää ajatella voittajaa ollenkaan eikä me "hyödyttäis" mitään mahdollisesta koularista. Oltais oltu käytettävissä jos koirakoita olis ollut ehdolla niukasti, mutta olipa ilahduttavaa että saatiin jälleen melko kivuttomasti kaksi KPSH:n joukkuetta kisaan mukaan!

1 kommentti:

  1. Voi vitsi miten makeet voi Rian noudon palautukset, kiihdyttää ihan täysiä:D

    VastaaPoista