lauantai 18. lokakuuta 2014

Kuulumisia syyskuulta

BH-KOE 9.9, Iisalmi (tuomari Markku Piippo):

Kai tämä oli nyt sellainen virallinen "lupaus" ainakin itselleni herätellä PK-puolen juttuja uudella innolla ja samalla alkaa asennoitumaan siihen, että ehkä ensi vuonna käytäis katsomassa kuinka ne jälkihommat kokeen muodossa luonnistuu;) 

BH-kokeenhan piti olla periaatteessa ihan "läpihuutojuttu" jos ja kun koira pysyy hallinnassa, mutta silti se vaan kummasti jännitti: ohjaajalle täysin uusi maaperä, kaavion muistaminen (toko-ohjaaja kun on tottunut siihen, että kyllä se liikkeenohjaaja kertoo kuinka kaavio kävellään), vieras koira yhtä aikaa kentällä oman suoritusvuoron aikana... Jännitystä ei helpottanut yhtään se, että ensimmäisenä ja toisena suoritusvuoroissa olevat koirat hylättiin heti tottisosuuden jälkeen hallintaongelmien takia :/

Itse kämmäilin parit jutut, annoin mm. jättökäskyn paikallaoloon (varmaan ne säännöt kannattais lukea joskus tarkemmin), mutta koira teki niin kuin ennalta arvelinkin. Hihnaseuraaminen ei ollut mitään loistokasta, ohjaaja saa katsoa itseään peiliin, mut nämä on taas sarjassamme niitä asioita joita ei tarvitse jatkossa osatakaan ;)

Iisalmesta kotiutui siis "vakavasti otettava" PK-koiran alku; BH Maiskis Morinda:) Jos nyt tokon jäätyä toistaiseksi vähän taka-alalle rakentais sen tottiksen sille mallille, että keväällä osattais ainakin esteet ja ehkä vähän muutakin. Esteistä puheenollen: ilmoitin Rian marraskuun ensimmäiselle viikonlopulle Vappu Alatalon hyppytekniikkakurssille ja siellä aion käyttää treeniaikaani metrisen parissa.


AGIKISAT 28.9, Varkaus (tuomari Jari Helin):

Hylly ja NOLLAVOITTO -ja menolippu vihdoin kolmosiin:) Olihan tämä kolmosiin nousu tällainen pitkä puolentoistavuoden "taistelu", mutta itse koen sen kaikesta ajoittaisesta turhautumisesta huolimatta yhdenlaisena arvokkaana opintomatkana; ja nythän se varsinainen "maisteritason" opintie vasta alkaa ;)

Mulla on itseni kanssa suurin tekeminen, eli pää pitäisi oppia pitämään kasassa tilanteessa kuin tilanteessa ja samalla täytyisi oppia luottamaan siihen, että kun itse hoidan oman osuuteni huolella ja tarkkuudella, niin kyllä se koirakin tekee ja osaa <3 

Treeneissä pelataan yhteen pääasiassa kivasti, mutta kun sen tunteen saisi vietyä vielä sinne kisatilanteeseenkin... Se on se seuraava tavoite. Kisataan Kajaanissa viikon päästä pari rataa, mutta sitten jätän kisajuoksentelut suosiolla ensi vuoteen. Nyt on taas hyvää aikaa keskittyä pieneen näpertelyyn, mm. keinun nopeuttamiseen ja ihan vaan erilaisiin ohjauskuvioihin.Syksylle olis hyppytekniikkakurssin ja Kajaanin kisojen lisäksi suunnitelmissa käydä MH-kuvauksessa, joka on itse asiassa jo reilun viikon kuluttua eli 26.10. Sitä ennen pitää ostaa se KAMERA josta oon haaveillut koko kevään ja kesän ;) Muuten kalenteri on harvinaisen tyhjää täynnä koiraharrastusten osalta... Mitähän sitä keksis kun ei osaa tekemättäkään olla?4 kommenttia:

 1. Tykkään pk-puolen suunnitelmista! :)

  VastaaPoista
 2. Paljon onnea ihanalle kolmosluokkalaiselle Rialle! Kunpa Hildekin sit joskus....:D terkuin Hilden poppoo :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Hilden poppoolle onniteluista! Mitä Hildelle kuuluu? Kiva olisi nähdä taas uudestaan, ja kuulumisiakin saa laittaa vaikkapa sähköpostiin jos haluatte:)

  Ja Linda: minäkin tykkään :D Mulla ei yksinkertaisesti tässä vaiheessa elämää riitä aika kolmen lajin yhtäaikaiselle aktiiviselle treenaamiselle, mutta nyt kun toko on vähemmällä, ehtii keskittyä vähän muihinkin juttuihin. Sikäli vähän nurinkurista, kun maastokausi on jo oikeastaan ohi, mutta kyllä meillä riittää tottiksen rakentamisessa työmaata talven ajaksi ;)

  VastaaPoista
 4. Hildelle kuuluu hyvää! Oon tulossa Rudyn kanssa Hu-Pun kisoihin 16.11 . Ja voisin kysyä nyt äitiltä jos tulis Hilden kanssa mukaan! Mutta pitää nyt kysyä mitä se on mieltä:D jos siulla ei olis sillon mitään?:))

  VastaaPoista