perjantai 8. maaliskuuta 2013

Satu Taskisen valmennus 8.3

Nyt jää eilinen ACE ja keskiviikon toko kirjaamatta, mut niissä ei nyt niin erikoista ollut. Jätetään tarkemmat selostukset siis laiskuuden takia tekemättä, ja hypätään tämänpäiväiseen tokovalmennukseen. Taskisen Satu tuli pitkästä aikaa tsekkaamaan että ollaanko muistettu treenata ;)

Luoksetulolla aloitettiin. Näytin liikkeenä ja oli kyllä suora kopio viime viikkoisesta luokkatreenistä: huonot pysähdykset ja vino loppuperusasento. Miten tämä onkin nyt niiiin vaikeaa! Luoksetulo tökkii kyllä tällä hetkellä kaikista eniten.

Tehtiin useita kokeiluja, ja paras lopputulos saatiin namipelillä; heitin makupalan kauaksi, kutsuin ja stoppasin suht lähelle ja palkkasin heittämällä makupalan etujalkojen väliin. Ehkä tällä jatketaan nyt toistaiseksi, kun koiran taakse lentävällä palkalla ei olla päästy haluttuun lopputulokseen. Tai päästiin jo melkein, mutta nyt taas suunta on ollut vaan huonompaan... Ei tehdä nyt myöskään kisamaisia luoksetulotreenejä juuri ollenkaan, vaan haetaan vaan terävyyttä ja onnistumisia joita pääsen palkkailemaan. Videolla on (huono) luoksetulo kokonaisena liikkeenä. Jätin lataamatta muun osan treeniä kun puhetta ja selostusta oli niin paljon ja pitäisi vissiin kysyä tuolta meidän koutsilta että haluaako "esiintyä" blogissa ;)

Toisena liikkeenä halusin näyttää kauko-ohjauksen tilanteen. Tämäkin tehtiin kisanomaisesti. i-s vaihtoa lukuunottamatta teki tosi hyvin! Jouduin antamaan kaksi käskyä i-s vaihtoon kun Ria oli hiukka epävarma. Eka käsky oli tosin huono, annoin sellaisen varovaisen kädenheilautuksen kun pelkäsin pompahtavan liian voimalla seisomaan jolloin venyy liian pitkään asentoon. Kokonaisuudessaan kauko-ohjaus alkaa olla mallillaan kisamatkallakin. Jotenkin nyt viime aikoina se on edistynyt ihan huimilla harppauksilla. Pienen koiran päässä on raksuttanut ihan tosissaan :) Tässä ei siis ollutkaan mitään mihin olisimme saaneet tai tarvinneet erityisiä vinkkejä, hyvä näin!

Tunnistusnouto otettiin sekin kisanomaisesti. Sain ripityksen siitä, että päästin kapuloille vaikka sivulta liikkeelle lähtiessä kuului pieni "iu". Olin äänestä niin yllättynyt etten tajunnut reagoida tarpeeksi nopeasti, ja olis ollut tyhmää huudella perään enää kapuloilla. No, ripitys tuli ihan aiheesta, täytyy olla jatkossa skarpimpana. Muuten liike oli hyvä. Tämä alkaa olla varmalla mallilla.

Video em. liikkeistä, tosin järjestys meni ladatessa väärin kun luoksetulolla oikeasti aloitettiin:


Lopuksi näytin vielä merkin tilanteen kun aikaa jäi jäljelle. Merkkiä ei olla tehty viime aikoina ollenkaan, mutta halusin näyttää millaisella banaanimutkalla Ria sinne menee... Satu oli samaa mieltä kuin minäkin, eli banaani on häiritsevän suuri. Lentävää palkkaa ei enää käytetä vaan aletaan syöttää ajatusta siitä, että merkille on kiire eikä ole aikaa jäädä kaarrattelemaan. Tähän apukeinoiksi mm. liikkuva palkka merkin takana (apuohjaaja vetää lelua kun koira on juoksemassa merkille) sekä ohjaajan ja koiran "kilpajuoksu" merkin takana olevalle lelulle. Näillä saatiin jo suoristumaan kummasti! Kokeilin myös lähettää merkille "väärältä puolen", eli kun normaalisti Ria menee merkin taakse niin että kääntyy oikealle, niin lähetinkin sen käsiapua käyttäen niin että joutui kääntymään vasemmalle. Eipä mutkitellut ja luulen, että tuolla suunnan vaihtamisellakin voisi saada paremman merkin... No näitä ehtii tuumia.

6 kommenttia:

 1. Mun silmään tuo luoksetulo taas ei videolta näyttäny huonolta yhtään: pysäytyksissä reagoi kyllä heti sun käskyyn käskyn kuullessaan ja on pysähtyneenä kun sun käskysana loppuu? Voiko tuolla vauhdilla edes pysähtyä vielä terävämmin, mattopinnalla? Sen vinon perusasennon mä huomaan, mutta en muuten kyllä stopeissa huomaa vikaa.:D
  Hurjan päteviä te olette! Ja jos tuo on teiltä huono suoritus, niin pliis: älä edes laita hyvää videota...koska me masennutaan sit ihan totaalisesti ja lopetetaan tokoilu samantien!;D

  VastaaPoista
 2. Kun Ria tekee oikeasti hyvän luoksetulon pysähdyksen, niin se tekee sen etuosallaan eli ns. nojaa taakse. Tämä toteutui eilen kun palkkailtiin makupalalla etujalkojen väliin. Silloin jo valmiiksi alkoi laukatakin hiukan korkeammassa asennossa ja ryhdissä ja teki pysähdyksessä työn etuosallaan. Liikkeessä näkyy kuitenkin se, että vaikka reagoi, niin valuu matalana eteen; ja kun tulee noin paljon yli merkin (tosin pysäytyskäskykin olis voinut tulla aikaisemmin), niin voittajan kokeessa tulee jo aivan varmasti sanomista... Monesti mainitsevat, jos koira tulee yli oman mittansa merkiltä yli :/ Tuo on kyllä totta, että vauhti ja mattopinta tekevät hommasta haastavan, ja erityisesti tuo alusta täytyy itsekin muistaa huomioida. Kiva hiekkapohja olis näille treeneille huomattavasti parempi :)

  Kauhee kun tämä toko tuntuu taas sellaiselle pilkun viilaamiselle, ja ihan kuin ei koskaan muka olisi tyytyväinen tekemiseen, mutta oikeasti olen minä :) On vaan pakko "natkuttaa" joistain asioista jotta saisi homman pysymään sillä mallilla että sinne kokeeseen uskaltaa lähteä ;)

  VastaaPoista
 3. Ok, nyt ymmärsin..ja kun asiaa ajattelee, niin joo onhan sillä painotuksella tietty väliä ja vaikuttaahan se pysähtymisen "säpäkkyytteen".:) ...ja kauheeta tosiaan..me ei varmaan voittajaluokkaan tänävuonna mennäkään, HEH.:D

  VastaaPoista
 4. Munkaan silmiin nuo luoksetulon pysähdykset ei näytä huonoilta, etenkään maahanmeno. Toki riippuu aina tavoitteista ja kriteereistä, että mikä itselle kelpaa. Jos itse tietää, että koira pystyy parempaankin niin sen mukaan mennään.

  Mut siltä varalta, että haluat lievittää omaa stressiä niin katopas esmes Nemin voittajaluokan kokeen luoksetulo (hiekka-alustalla) ja mieti asiaa hetki uudestaan ;) Mulla on myös huono ja pinttynyt tapa pysäyttää koira merkille eikä antaa käskyä sen ohittaessa merkit, kuten säännöt sanoo... Tämä hämää monia luulemaan pysähdyksiä paremmiksi mitä ne onkaan.

  VastaaPoista
 5. Ehkä juuri se, että on nähnyt koiran pystyvän parempaan, tekee sen tunteen että tietää mitä haluaisi tavoitella... Hiomisia ehtii kyllä tehdä taas tässäkin liikkeessä vaikka kuinka. Ja tosiaan tuolla käskyn ajoituksella pääsee vähän komppailemaan, eli täytynee vaan itse yrittää olla ajoissa.

  Ja Mira: vuosi on vasta aluillaan joten äläs nyt tässä vaiheessa totea ettette voittajaan voisi mennä :) Voittajaa kohti vaan ja ainakin itselläni on ylempiä luokkia kohtaan sellainen nöyrä asenne, että mennään tekemään kokeeseen tilannekatsaus ilman suurempia tulostavoitteita. Se on jo palkitsevaa itsessään että koira tekee kokeessa töitä nauttien tekemisestään!

  VastaaPoista
 6. Hyvälle näyttää! Kriteerejä pitää olla, mutta turha ottaa elämää suurempaa ressiä. Kira kuitenkin on eläin ja liikkeet menevät vähän erilailla joka kerta :)

  ps. Missä Nemin tokovideo on nähtävillä?

  VastaaPoista