maanantai 26. elokuuta 2013

Seuraamista, luoksetuloa, ruutua ja tunnistusnoutoa

Toiset suuntaavat pienten lasten kanssa puistoihin leikkimään ja luomaan sosiaalisia kontakteja -me Annan kanssa suunnataan lapsilauman kera treenikentille ;) Ihanaa, kun vielä on lämmin ja oikeasti pystyy tekemään näin. Tilanne muuttuu taas talven ja pakkasten myötä... Nyt on siis otettava kaikki ilo irti aamupäivätreeneistä. Ja näin varmaan kasvatetaan sitten niitä lapsia, jotka eivät ikinäkoskaan halua harrastaa mitään koiriin liittyvää, kun tulee yliannostus koiraharrastuksia jo heti elämän alkumetreillä ;)

Tämän ja eilisen tokoteemana oli otsikon mukaiset liikkeet. Su treenattiin Suunnistajanpuistolla ja tänään Vuorelan sataman nurtsilla. Ruutu hyvä molempina päivinä, nyt tarjoaa paikkaa oikein hyvälle kohtaa eli taakse-keskelle. Palkkaa paikasta ruudussa + erillisenä merkistä. Luoksetulo kokonaisena liikkeenä käskytyksellä, tykkäsin! Odotutin stopeissa pitkään, reagoi nykimisellä liikkurin käsky -huutoihin joten kutsuin vasta kun oli rauhassa. Tunnari myös kisamaisesti (kapulat ympyrässä), teki vauhdilla mutta tarkasti. Voi kun tämä liike pysyisi tällaisena!!

Seuraaminen meinaa aiheuttaa päänvaivaa... Tekee nyt hitaan käynnin niin kuin teki kisoissakin, eli paikka liian takana ja "nuupottaa". Normaalissa käynnissä / juoksussa skarppaa, mut heti hitaassa ilme muuttuu aivan vääräksi. Korvat menee littanaan ja häntä laskee. On just sen näköinen että minut aina piestään just tässä osassa seuraamiskaaviota (ja väärinkäsitysten välttämiseksi selvennettäköön, ettei mulla oo tapana antaa fyysistä palautetta ;)). Positiivista on se, että tämä näkyy nyt treeneissäkin; olis nimittäin melko vaikeaa puuttua jos ilmenis ainoastaan kisatilanteessa. Annalta tuli myös hyvä pointti; kävelen tooosi hitaasti, eli pienempikin vauhdin hidastus riittäisi. Kokeilin vähän nopeuttaa ja tuntui jo itsestäkin heti paremmalta! Nyt yritetään saada tämä taas toimimaan kun muuten seuraaminen on tuntunut ihan hyvältä. Kumma oliskin jos ei alkais joku kohta "rakoilla" :P

Tehtiin muuten eilen S.puistolla tokon jälkeen vähän agilitya... Sellaista humputtelua lähinnä, palkkaa kontakteilta ja erilaisia keppivientejä. Tuntui taas niin helpolta -voi kun tuntuis kisoissakin :)

Pidetään huominen treenilepoa ja keskiviikkona meillä on taas kimppatreenit illalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti