keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Tokoa kotona

Tokotreenit on painottuneet viime päivinä kotona piipertämiseen; erityisesti työnalle on otettu "laiskan takaosan" jumppaaminen, eli perusasentoon tulot ihan omana juttunaan sekä kapulan kanssa. Kyse ei ole siitä, etteikö tuo koira osaisi takaosaansa käyttää, vaan enemmänkin siitä että jaksaako sitä käyttää... :P Voin katsoa tässä(kin) asiassa peiliin, eli en ole muistanut palkata perusaentoja tarpeeksi, enkä kyllä aina vaatiakaan sitä minkä koira osaa. Hyi hyi!

Ollaan saatu aikaiseksi ottaa käsittelyyn myös ne luoksetulon stopit. Kaiken kokeilun ja arpomisen jälkeen tulin siihen tulokseen, että edetään kohti seuraavaa koetta suullisella käskyllä. Ja nyt pidän siitä kiinni, että käsky ei mene ennen toukokuuta vaihtoon. Pakko ehkä työstää jokin asia maltilla loppuun ennen kuin voi oikeasti todeta, että toimiiko käsky vaiko ei. Mulle tuo suullinen käsky on kyllä ehdottomasti helpompi kuin käsimerkki. Ja treenien myötä on tullut myös tunne, että Ria "kyttää" kättä liikaa, eikä senkään takia kykene pitämään vauhtia sellaisena kuin haluaisin, eikä vauhdin himmaamisen myötä tee tarpeeksi teräviä stoppeja. Eli olen toiveikas tämän uuden käskyn suhteen :)

Kauko-ohjausta on jumppailtu myöskin kotona. Nyt alkaa olla hyvä fiilis kaikkien muiden asennonvaihtojen suhteen, mutta aikaisemmin helpoksi kehumani seiso-istu -vaihto onkin alkanut leviämään... Siinä takaosa meinaa pompahdella, eli ei varsinaisesti liiku eteenpäin mutta en tykkää että nousee yhtään -siitä on niin lyhyt matka siihen, että pompahdukseen yhdistyy liikkuminen. Hallilla olen käyttänyt kisamatkalla apuna tokohypyn lankkua. Tekee s-i vaihtoa lukuunottamatta sarjaa tyylipuhtaasti tuon lankun avulla, mutta sitä ei taida saada kokeessa käyttöön ;) Eli ei pidä jäädä nyt siihen liian pitkäksi aikaa kiinni. Oikeastaan tuolla tavalla olen halunnut hakea oikeaa mielentilaa ja keskittymistä, mun mielestä Ria tekee todella paljon keskittyneemmin kun laitan lankun eteen. Tiedä sitten että rauhoittaako se enemmän ohjaajaa vai koiraa, mutta pääasia että saadaan hallillakin onnistumisia :)


 
Pikkutytöt <3
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti