tiistai 7. toukokuuta 2013

Kokeeseen valmistautumista

Treenaaminen on ollut kovin tokopainotteista viime aikoina. Treenattu on jotain päivittäin: isompia kokonaisuuksia on tehty eri kentillä (Haukkumaja, Vuorelan koulu, Kasurilan koulu, Suunnistajanpuisto) ja pienempää viilaamista kotona. Kenttätreenit ja erilaisissa häiriöissä treenaaminen alkaa tuottaa tulosta ja keskittyminen on parantunut huomattavasti siitä, kuin mitä se oli ensimmäisissä kunnollisissa ulkotreeneissä.

Liikkeet tuntuisivat olevan koetta ajatellen melko hyvällä mallilla. Mitään tulostavoitteita en uskalla asettaa, kun tarkoitus on päästä lähinnä katsomaan kuinka kokonaisuus toimii. Sen tiedän jo nyt, että seuraaminen ei ole tällä hetkellä sitä mitä haluaisin sen olevan, mutta seuraamisen kohdalla olen valmis tekemään kompromissin siitä syystä, että se liike jos mikä ei ole koskaan valmis; jos jäisin odottamaan, että se on "kympin luokkaa", niin me ei päästäis varmaan koskaan kokeeseen ;) Luoksetulo elää myös jonkin verran (niin jätön kuin stoppien osalta), mutta näillä mennään ja katsotaan mitä tapahtuu.

Muiden liikkeiden osalta tiedän, että koira osaa. Toki aina voi sattua työtapaturmia, mutta niitä ei kannata etukäteen miettiä. Ajoituksellisesti tämä tavoitekoe osuu tosi nappiin: mikään liike ei ole ehtinyt täysin "hajoamaan" (vaikka viime viikolla tulikin tunne, että siitä helkutin luoksetulosta ei tule taaskaan yhtikäs mitään) ja Ria on tehnyt jo pidemmän aikaa varmaa työtä mm. tunnarissa ja kauko-ohjauksessa -liikkeissä, joiden onnistuminen aina vähän jännittää. Suurimpana tavoitteena olisi saada rento ja keskittynyt suoritus ja kyetä itse löytämään ja pitämään se fiilis, mikä on ollut viime aikoina treeneissäkin.

Lauantaita ennen tehdään vaan lyhyitä, helppoja ja kivoja treenejä paljolla palkalla ja nautitaan ihanista lenkkeilykeleistä. Parempi olla tekemättä nyt liikoja jottei ehdi hajottaa mitään ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti