torstai 14. helmikuuta 2013

Lotta Vuorelan koulutus 9.1

Paluu vielä viime lauantain koulutukseen rataselostuksen merkeissä.

 
Koira mentii kutsumaan aloituksessa putken loppuosan paikkeille, siitä liike samantien kohti kolmosta ja kolmonen niistolla. Kepit tehtiin oman ratasuunnitelman mukaan aluksi niin, että leijeröin putken; siinä tuli kuitenkin turhan vahva heittoliike viitoselle, joten loogisempi oli liikkua keppien vieressä. Tätä toistettiin pariin kertaan, jolloin Ria alkoi ennakoida viitoselle menoa ja jätti kepit useampaan kertaan kesken. Tätä on ilmennyt aikaisemminkin, eli kun tietää minne mennään seuraavaksi niin ei malta keskittyä pujotteluun.
 
6-7 väliin liikkuva valssi, 8 päällejuoksulla. 11 esteelle niisto. Pussin jälkeisten hyppyjen hakemista mietin jo rataantutustumisessa, ja siihenhän se homma sitten kosahtikin. Mun piti viedä Ria kolmelletoista, vaikka ajatus oli heittää koira sinne hieman kauempaa jotta ehti valssaamaan 14-15 väliin. Mulla tuli vieläpä sellainen pyöreä "karusellilaser", kun koira olisi pitänyt "keilata" kolmelletoista. Alan vähitellen tajuta tätä laserin käyttöäkin ihan himpun verran ;) Tehtiin kolmelletoista irtoamista niin, että Lotta palkkaili esteelle lelulla. Ria tosin mulkaisi Lottaa leluineen sen näköisenä, että mitä siinä seisot keskellä tietä kun mulla on duuni kesken... Tosikko :D
 
16-17 väliin takanaleikkaus, jonka jälkeen koiran piti hakea 18 putki. Huomasi, että ollaan tehty pimeitä putkikulmia viime aikoina aivan liian vähän (lue: ei ollenkaan), joten palkkailtiin putken hakemista erikseen.
 
19 esteelle niisto, 22-23 väliin persjättö ja siitä takaakiertoon. 25 muurille twisti, jota treenattiin myöskin erillisenä kun jäin (taas) turhaan haaveilemaan.
 
Oli sopivan haastava rata, jossa tuli tosiaankin meidän puutteet hyvin esiin. Lotta osaa kyllä selittää asiat niin, että jopa blondikin ne oikeasti tajuaa ;) Oli antoisa koulutus!

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti