torstai 28. helmikuuta 2013

Voittajaluokan tilannekatsaus 27.2

Tehtiin Telkkisillä luokka läpi keskiviikon ryhmätreenissä. Liikkeet alkavat olla mallillaan yksittäisinä, mutta kyllä meillä on ehjään kokonaisuuteen vielä paljon matkaa. Mukana oli monta positiivista yllätystä (mm. tunnari!), mutta esiin puski myös "vanhoja oireita" joista on päästy vähitellen yksittäisissä liikkeissä eroon tai ainakin parempaan suuntaan. Seuraamisessa palkkasin peruutuksen ja luokan lopetin kauko-ohjauksen ensimmäiseen istumiseen, josta palkka. Muuten liikkeet tehtiin kisanomaisesti ilman palkkaa läpi, enkä jäänyt korjailemaan mitään.

Seuraaminen:

* Alussa pidin makupalaa ja palkkasin peruutuksen; ei ollut priima, mutta halusin palkata siitä että pysyi suht lähellä. Nyt on tullut ihan tolkuttomia pompahduksia taaksepäin, saattaa valehtelematta hypätä liki metrin irti minusta. Sama juttu askeleissa vasemmalle, joissa väistää voimakkaasti alta pois. Siinä annoin käsiavun. Loppuliike ilman palkkailua.

* Kokonaisuus oli melko "eläväinen"... ;) Paikka seilasi ja vähän oli sellaista hakemista. Toisaalta tykkäsin jälleen asenteesta ja tekemisen meiningistä. Oli aktiivinen ja tuli tunne, että olis jaksanut jatkaa palkatta vaikka kuinka kauan. Ehkä vähän voisi alkaa vaatimaan tarkkuutta lisää, mutta sitä en halua tehdä asenteen kustannuksella. Ehkä siis katsotaan tiettyjä juttuja vielä vähän läpi sormien ja hiotaan pikkujuttuja ajan kanssa -meillä on aikaa tehdä viilailuja seuraavat kymmenen vuotta ;)

* Liikkeestä pysähdykset napakoita, teki nopeat perusasennot!

* Tehtiin ensimmäistä kertaa täyskäännökset osana kaaviota uudella tavalla. Aikaisemmin käännyin koiraan päin, mutta törmäilyjen seurauksena vaihdoin täykkärin suuntaa. Näytti ja tuntui ihan hyvältä!

* Hitaassa käynnissä ollaan haettu oikeaa kävelynopeutta. Monesti kävelen liian hitaasti, ja Ria niiailee ja näyttää siltä, kuin odottaisi koko ajan pysähtymistä. Nyt oli aika passeli vauhti.

* Juoksussa hyppelehti, jälleen.

* Ohjaaja meinasi kompastua mattoon... No, hyvä harjoitus tämäkin jos sattuu joskus vaikkapa kokeessa tossu lipeämään ;)

* Oikealle käännöksessä jäi vinoon, muuten käännökset paikallaan oli ihan ok.

* Loppuosassa kaaviota hiukka nojaili ja poikitti.


Liikkeestä istuminen:

Valmistelevan osion seuraaminen huonoa, kontakti tippui. Istumiseen annoin tarkoituksella selkeän avun ja himmasin liikettä; halusin varmistaa, että todellakin istuu, jonkin verran on ollut epävarmuutta ja tarjoaa seisomista. Näin olisin tehnyt tämän hetkisellä osaamisella kokeessakin.

Luoksetulo:

Odotti rauhallisesti kutsua, ainoastaan tais etujalka vähän liikahtaa. Seisomisessa oli menossa maahan, maahanmeno ok. Mulla oli käskyt tosi myöhässä, eli olisin varmaan itse hölmöilyllä nollannut liikkeen. Loppu pa vino. Stoppeihin olen ollut viime aikoina tyytyväinen, mutta ei toimineet nyt alkuunkaan. Lisää treeniä.

Ruutu:

Odotti perusasennossa lähetystä rauhallisesti, JES!! Meni jotenkin vähän vauhtia himmaten ruutuun ja pysäytin sitten ihan etulinjalle. Oli kuitenkin sisällä mutta sellaisella paikalla, josta en tykkää. Hyvä maahanmeno ja odottaminen. Tuli kerrankin ensimmäisellä kutsulla seuraamaan ;) Loppuosassa tuli jokin aivopieru eikä osannut seurata.

Hyppynouto:

Hieno! Ainoa miinus oli se, että hieman nosti etujalkaa eikä ottanut kontaktia ennen kuin annoin luvan tehtävään. Muuten ei valittamista: oli nopea ja tarttui kapulaan kauniisti.

Metallinouto:

Ei kestänyt kahta noutoa peräkkäin ja tässä näkyi selvästi ne ongelmat, joita on ratkottu viime aikoina. Jo heitossa alkoi nojailla, sitten nousi melkein seisomaan (mitä en taaskaan nähnyt!) ja lopulta varasti kapulalle. Olis pitänyt keskeyttää liike, mutta kun ohjaaja on hidas niin silloin se on hidas. Tässäkin itse nouto oli pirun hieno.

Tunnistusnouto:

Ria laski itse kierrokset sopiviksi tunnaria ajatellen, ja nenä oli auki! Kapuloilla reagoi heti omaan, mutta tarkisti viereisen. Loppu pa oli vino. Olin kuitenkin erittäin tyytyväinen liikkeeseen: se kykenee tekemään tunnistusnoudon vauhtiliikeiden jälkeen ja siitäkin huolimatta, että edelliseen liikkeeseen varasti.

Kauko-ohjaus:

Liikkeen alussa ennakoi maahanmenoa perusasennosta.

Palkkasin ekan istumisen eikä otettu muuta. Halusin testata istumisen kisamatkalta, kun ollaan nyt tehty niin paljon seisomisia että istuminen on meinannut jäädä paitsiolle. Toisaalta en halunnut vielä vaatia kauko-ohjauksen teknistä osaamista kun liike on niin vaiheessaan, enkä halunnut tehdä sellaisia "sinne päin" -vaihtoja. Nyt maaliskuun tavoitteena on saada kauko-ohjaus sille mallille, että sen saisi osaksi kokonaisuutta.
Yhteenvetoa:

Ollaan tehty aivan liian vähän koemaisia suorituksia, mikä näkyi selvästi jonkinlaisena epätarkkuutena (mm. liikkeiden loppujen perusasennot) ja vanhojen "oireiden" esiintymisenä (mm. metallinouto). Toisaalta mukana oli positiivisia yllätyksiä, kuten maltti ennen ruutuun lähettämistä ja tunnistusnouto. Maaliskuun aikana otetaan treeniohjelmistoon liikkeiden ketjuttaminen/kokeenomaiset suoritukset ylläripalkkailulla; haluan erityisesti rikkoa/palkkailla liikkeiden aloituksia, jotta tulisi varma olo siitä että koira oikeasti kuuntelee. Kokeeseen mennään sitten kun on se tunne, että kehään voi mennä rinta rottingilla ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti